Ir sācies jauns gads! ......kad vecais gads aizvadīts ar krāšņiem svētkiem, nu varam ķerties klāt
ierastajam ikdienas ritmam ar jaunām vēsmām un notikumiem esošā mēneša ietvaros!
  

Janvāris

Janvāra mēnesī norisinājās Zvaigznes dienas atzīmēšana, kurā lējām laimītes. Notika karaokes nodarbības, kurās klienti varēja izdziedāt dažādas dziesmas. Kulinārijas nodarbībā gatavojām paši gaļas salātus un saldo - putukrējuma, piparkūku un blenderētu ogu kārtojumu! Protams, neatņemama ikdienas sastāvdaļa ir priekšlasīšana, kad seniori var klausīties un sekot līdzi romānam. Pastaigas ziemā ir skaistas! .....un vingrošana ļauj neatslābt, izkustināties un izlocīties, pārbaudīt pirkstu veiklību!

Februāris

FEBRUĀRI - paldies par tik daudz kopā sanākšanām nodarbībās un citās aktivitātēs! It īpaši par saulainajām dienām, kad varējām ilgstošāk būt laukā! Mēnesis iesākās ar Sveču dienu, kurā klienti paši izlēja savas sveces izrotājot tās ar dabas materiāliem. Tika aizvadīti rīti klausoties priekšlasījumus un daži rīti arī skatoties video romānu "Saplēstā krūze". Vingrošana neizpalika, bet klāt vēl nāca pastaigas, pateicoties saulainajam laikam, tās kļūst biežākas.


♥️ᴊᴀ̄ʙᴜ̄ᴛ ᴋᴀᴜᴛ ᴋᴀᴍ ᴋᴏᴘᴇ̄ᴊᴀᴍ, ʟᴀɪ ᴠɪᴇɴs ᴏᴛʀᴜ ɪᴢᴘʀᴀsᴛᴜ, ᴜɴ ᴋᴀᴍ ᴀᴛšᴋ̧ɪʀɪ̄ɢᴀᴍ, ʟᴀɪ ᴠɪᴇɴs ᴏᴛʀᴜ ᴍɪ̄ʟᴇ̄ᴛᴜ...
Atskats no mūsu "Sirsniņdienas" svinībām! Kopā sanākšana lika priekam virmot gaisā, viktorīnas uzdevumi saliedēja komandas biedrus un pāri visam SADZIEDĀŠANĀS bija kā balzams dvēselei... BET sirdspukstiem straujāk sisties lika apburošā vēderdejotāja AGNESE GRĀBENA, paldies par eksotisko deju pārsteigumu! ...............Mīliet šodien, ......mīliet katru dienu!


Marts

Marts ir mēnesis, kad daba mostās un droši varu teikt, ka šis ir laiks, kad cilvēks pats atplaukst. Šis ir laiks, kad gribās vairāk rosīties un darboties, kad gribās vairāk smaidīt, pat vienkārši par rīta saules nieka stariņu, kas nu jau aizvien agrāk iespīd iekšā.....aizvadītas dienas jau biežāk esot laukā, elpojot spirgto gaisu, sajūtot liego vēju un sildošo sauli. Martā atzīmējām skaistus svētkus "Sieviešu dienu" - sveicām un likām justies īpašām visām iestādes dāmām!

Aprīlis

Aprīlis atnesis siltākas dienas un iespēju dažādākas nodarbes darīt laukā - pastaigas, priekšlasījuma klausīšanās, mīklu minēšana, dziedāšana, kulinārija un viesmākslinieku klausīšanās. Šis mēnesis ir raibs - gan darbošanās ziņā, gan izpriecu ziņā - Lieldienas ir gaidītākie lielās darbošanās svētki. Senioriem bija ekskluzīva iespēja klātienē iestādes telpās aplūkot mājdzīvniekus - vistas, gaiļus, trušus un tītarus.

Maijs

Ak, šis burvīgais "ziedonis"....kad vissapkārt zeļ un plaukst, arī iestāde daiļojas līdz! Maijā rosamies lielajā talkā - sakopjot pagalmu, izravējot dobes, sastādot ziedu kastes. Burvīgs košums apkārt, atliek tik iziet pagalmā un sirds gavilē! Maijā pēc padarītajiem dārza darbiem devāmies pirmajā ekskursijā un mūsu ceļš veda uz Dobeles Ceriņu dārzu un strausu audzētavu Nākotnē.

Jūnijs

Vasaras sākums SACiņā iesākas ar lielām fiziskām aktivitātēm, jo ik katru gadu jūnija pirmajā nedēļā norisinās senioru Sporta svētki. Klientiem sadaloties pa komandām tiek veiktas dažādas disciplīnas, kurās iespēja tikt pie punktiem, lai spēļu noslēgumā uzzinātu, kura tad bijusi visātrākā, visprecīzākā un visspēcīgākā komanda. Šie sporta svētki noslēdzas ar apbalvošanu un kopīgu pikniku iestādes pagalmā!


Un jūnijs ir šis maģiskais mēnesis, kad visgārākā diena tiekās ar visīsāko nakti.....kad varam svinēt saulgriežus ar došanos uz pļavām, iestādes telpu dekorēšanu, vainagu pīšanu, lustīgu dziesmu dziedāšanu un reizi gadā atļauties baudīt gardo Tērvetes alu!


Jūlijs

Vasaras vidus ar viskarstāko laiku šogad mūs priecē ilgu laiku.....nodarbības aizvadot laukā varējām arī smuki iesauļoties. Kulināriju nodarbībās klienti biežāk varēja baudīt saldējuma kokteiļus, kā arī pēc muzikālās nodarbības katram tika pa gardam saldējumam! Šajā mēnesī klientiem arī bija lielā ekskursija, kurā devāmies uz Iecavas pusē esošo mini ZOO apskatīt un pabarot dzīvniekus, kā arī daudz interesantu faktu uzzinājām par sēņu audzēšanu Lielplatones pusē un degustējām sēņu zupu, sēņu maizi un sēņu sviestu.